Точно кога имаме нужда от летни или зимни гуми

tyres

В последните няколко години може би една от най-коментираните въпроси между водачите на моторни превозни средства е това дали гумите за зимни условия ще трябва да бъдат обезателни или пък не. Съществуват значителен брой разногласия разбира се. Реално, в Страната няма официално съществуващ, задължаващ ни да управляваме автомобила със зимни гуми в зимата или летни през горещите месеци. Въпреки това, е хубаво да сме запознати с това в кои точно дни от годината с какъв вид е наложително да оборудваме автомобила си, за да гарантираме своята, тази на пасажерите и останалите членове в движението безопасност.

Първата максима за това дали се нуждаем от летни или зимни автомобилни гуми са градусите. Ако тя падне под 7 градуса по Целзий, то зимните гуми стават подходящия вариант. Точно това предоставя стабилно сцепление на колата с мокър, заснежен или заледен път. Най-често цикъла за шофиране с летни гуми е от началото на април до последните дни на месец Септември, а другия на зимните гуми – от първите дни на месец октомври до края на месец март.

Кой са хубавите зимни и летни гуми за кола?

Да се ориентираме по-добре в избора на тип автомобилни гуми в различните периоди на годината ще се поверим на познавачите от една от водещите марки за производство на гуми – Continental. По мнение на един от лидерите в тази ниша, съществуват няколко вида избор на автомобилни гуми в зависимост от времето през годината:

При температура повече от 15 градуса и сух асфалт – за по-малък спирачен път и контролиране на леката кола се предлагат летни автомобилни гуми.

За над 15 градуса и влажна настилка – за по-съкратен спирачен път и сигурност за аквапланинг се препоръчват летни, но и зимни автомобилни гуми за защита от „воден джоб“.

За под седем градуса, комбинирана със сняг, лед, слана или дъжд – за по-съкратен път на спирачките и предотвратяване на свободно пързаляне се препоръчват зимни автомобилни гуми с грайфер повече от 3мм. дълбочинност.

Вие сами можете да прецените защо летните автомобилни гуми са препоръчителни за използване през лятото, пролетта и в началото на есента, в сравнение със зимните по време на мразовитите периоди от годината, предразполагащи към заснежени, заскрежени или заледени пътища. Понякога изборът на подходящи гуми е възможно да спаси много хора.

Разгледайте всиюки видове гуми и вижте гуми цени

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *