Нужни напътствия за красива поляна Типове морави

За да получите желаната от Вас тревна площ, е хубаво да изберете правилната смеска за трева (смесица от семена), като пример английски райграс или власатка. Има съответстваща смесица от семена за абсолютно всеки вид морава.

Те реално могат да бъдат обществени, декоративни, спортни или пък много други ландшафтни местности.

Напояване на ливадите

Тревните площи могат да бъдат напоявани и на ръка – с воден пистолет и маркуч, също така и автоматично – с разпръсквачи. Ако случайно се прави това през деня, изпарява се част от водата, без да се използва.

Поради тази причина още повече се използват по-интелигентни, ефикасни и спестявайки водни системи. Значително популярни са прибиращите се разпръсквачи.

Изграждането на подобна система за поливане Ви осигурява почивка дълги години напред, даваьо Ви възможност комфортно да поливате ливадата с натискане на едно бутонче или пък с таблет за поливане.

Наторяване на тревните площи

При окосяването се отнемат част от хранителните съставки на тревата. Споменатото е възможно да е компенсирано благодарение на торене.

Хубаво е да се прави на пролет и на есен, всичко зависи от степента на товарене на тревната площ, както и от вида продукт за наторяване, използван от Вас. На пазара много по-често се предлагат гранулирана тор с дълготрайна финкция – траеща няколко месеца.

Ъгли на поляна

За окрайчване на ливадата, адски хубав инструмент е акумулаторна ножица с дълги дръжки.

Подновяване на поляни

Винаги, когато пролетта настъпва и моравата се раззелени, на места е възможно да останат тъмни елементи. Те се фиксират благодарение на изрязване с ръчен инструмент (например права лопата).

Изрязаното кътче може спокойно да се попълни с тревен чим. Още един вариант е след отстраняване на сухите тревни площи, да се разрови почвата и да се сложат напълно нови семена.

Методика на подрязване


Всеки един път когато косите, е желателно да променяте посоката на рязане. В противен случай винаги ще бутате стъблото само в една посока, което носи след себе си до далеч по-лесно сплъстяване на тревните площи.

В случай, че обикновено косите надясно, редувайте с подрязване наляво. В някои случаи е хубаво и на напречно, ако сменяте движенията.

Посете сайта на и ще намерите цени и информация за детски пързалки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *