Какво точно представляват камините с водни ризи?

fireplace

Камини с ризи от вода са по-лесни и по-удобни за употреба в съпоставка с други отоплителни уреди на дървесина. Всъщност, те са по-лесни за поддръжка от другите на нефт, газ или печките с ток. Печките с пелети вършат работа с пелети от дървесина, които представляват сгъстен материал от дърва, подобен на заешката храна. Ако случайно притежавате камина вкъщи, то можете спокойно да размислите за опцията за покупка на допълнителна водна риза за камината, и така да преминете към по-пестеливия и предпочитан екологично вариант за топлене с материал от дървесина.

Типичната камина на пелети е снабдена със специален сензор, като смята какъв брой пелети е необходимо да бъде изгорено, спрямо размерите на помещението, което се затопля. По-голяма част камини с пелети с водна риза притежават поне две функции за управление на огъня. Също така имат специална вентилационна система, разпръскваща създадения горещ въздух. Камините с пелети с водна риза са доста икономични и не зацапват със сажди и прахови отлагания помещението, в което са поставени. Всичко зависи от вида пелетна камина, на която сте се спрели, те могат да натрупат м/у 10.000 и 60.000 BTU/час (английска единица за топлина).

Камината на пелети с водна риза гори пелетите изключително ефективно и по време на действието на изгаряне се отделя минимално количество дим, поради тази причина не е нужно да връзвате камината към системата за кумини. Газовете, които изгарят минават през мъничка тръбичка през стената на открито. Пелетните камини са оборудвани със специфична тръбичка Клас L, която е изработена от стоамана, която не ръждясва отвътре, а отвън е подсигурена с алуминий или цинк. Пелетните камини може да са съединени към системата с комина, но с тръба, която е с по-малък размер от стандартния, направена от неръждаема стомана.

Пелетните камини на водна риза се зареждат доста рядко в съпоставка с други отоплителни уреди, отопляващи с дървесина. Презареждането с пелети варира от един път на денонощие до 2 пъти за седем дена в зависимост от вида пелетна камина и вашите отоплителни нужди. За да заредите камината с пелети, необходимо е само да ги поставите в бункера на печката, а той обикновено е с вместимост от 15 и 58 килограма пелети. Самата камина е снабдена със специално устройство, кръстено свредел, така се прехвърлят пелетите от контейнера до камерата в камината.

Цената на пелетни камини с водна риза са в рамките от 700 до 3000лв. Инвестирането в камина на пелети ще ви обслужва с години наред. Вградените камини с водна риза пестят пространство и създават чувство за комфорт на къщата.

Сайтът: котли на пелети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *